Studenti si vyzkoušeli nanečisto fyzické testy k Policii ČR

Ilustrační foto

KRÁLOVÉHRADECKO – Toto středeční dopoledne patřilo ve sportovním areálu Háječek v Hradci Králové studentům středních škol napříč krajem, kteří si přišli vyzkoušet fyzické testy k Policii ČR. Pod dohledem policejních instruktorů a za asistence policejních náborářů vyzkoušelo tuto možnost 68 studentů.

„49 studentů si odneslo osvědčení o úspěšném absolvování testů, které mohou uplatnit ve lhůtě jednoho roku, pokud se budou o práci u Policie ČR ucházet. Všichni vyvinuli maximální úsilí k tomu, aby uspěli. Z řad veřejnosti si fyzickými testy nanečisto prošlo 17 zájemců, z nichž 11 bylo úspěšných. Policejní instruktoři se jim s našimi náboráři věnovali až do odpoledních hodin,“ říká policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V Královéhradeckém kraji k 1. 2. 2024 slouží celkem 1738 policistů, do plného stavu jich schází 215. Fyzické testy nanečisto pořádají policisté v průběhu celého kalendářního roku po předchozí dohodě na vybraných středních školách v kraji.