Dokázali byste zachránit lidský život? Využijte školení vedené skutečnými odborníky

Ilustrační foto Pixabay

OLOMOUC – Podle nedávného průzkumu jen 14 procent Čechů věří, že zvládne poskytnout první pomoc. O záchranu by se raději nepokoušelo 31 procent lidí, a to údajně hlavně proto, že by mohli pacientovi ublížit. Abyste si osvojili schopnost účinně pomoci lidem v krizové situaci, můžete se přihlásit na kurz Fakultní nemocnice Olomouc takzvané kardiopulmonální resuscitace.

Každý se může někdy dostat do situace, kdy druhý by potřeboval poskytnout účinnou první pomoc. Včasné zahájení resuscitace může zachránit život a zamezit nevratnému poškození životně důležitých orgánů. Přitom jde doslova o vteřiny. Kde se ale základy naučit a nespoléhat se na videa na sociálních sítích? Fakultní nemocnice Olomouc nabízí možnost zúčastnit se kurzu vedeného skutečnými odborníky. Laické veřejnosti nabízí školení kardiopulmonální resuscitace (KPR), tedy nepřímé srdeční masáže a zabezpečení umělé plicní ventilace. Vše vychází z aktuálních doporučení pro kardiopulmonální resuscitaci.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Kurz se koná ve čtvrtek 14. března od 14 do 16 hodin. Cena kurzu je 500 korun za osobu. Školení se uskuteční v zasedací místnosti Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny (budova A, 3.NP). Přihlásit na kurz se můžete ZDE.