Fotbalová aréna byla svědkem epických gladiátorských soubojů

foto: Milan Macko

HRADEC KRÁLOVÉ – Uplynulou sobotu rozložil Gladiator Race svůj překážkový svět znovu v centru města.  Tentokrát však využil možnost podívat se do útrob nově vzniklého fotbalového komplexu a jeho vnitřních i venkovních prostor. Zázemí moderního stadionu poskytlo závodníkům dostatek komfortu i zábavy.

Součástí závodu byl již 6. ročník akademického mistrovství republiky v překážkovém běhu Gladiator Race. Velmi atraktivní trasa kolem řeky Orlice byla náročná především díky překážkám, které prověřily komplexní připravenost běžců. Díky příznivému průtoku řeky Orlice bylo možné zařadit do trasy závodu pontonové přemostění, což bylo jedna z nejzajímavějších míst na trati letošního ročníku a mnozí účastníci okusili chladné vody hradeckého vodního toku.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

O skvělou atmosféru závodu se krom možnosti prohlédnout si zblízka multisportovní komplex postaral i bohatý doprovodný program a aktivační stánky partnerů. Nejlepšími akademiky se stal Marek Míl (ČZU Praha) a Michaela Treglerová (UK FTVS).

„Je třeba poděkovat všem partnerům závodu, Městu Hradec Králové a fotbalovému oddílu FK Hradec Králové za podporu. Dále pak organizacím, které umožnili uspořádání mistrovských soutěží v rámci série Gladiator race, jimž je Česká asociace univerzitního sportu,“ říká za pořadatele ze Sportvisio, z.s. Václav Husák.