Přestavba křižovatky začala, práce potrvají dva roky

Foto: Oficiální www města Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ – Na tuto rozsáhlou rekonstrukci křižovatky čekala královéhradecká metropole dvacet let. Vzniknout by zde měla nová zastávka MHD, podchody pro pěší i cyklisty a nové křižovatky, jedna např. pro plánované obchodní centrum.

Ve čtvrtek 21. března byly zahájena přestavba křižovatky Mileta, díky které zvládne dotyčná oblast v budoucnu větší dopravní zatížení. Vznikne také nové propojení pro chodce a cyklisty mezi centrem města a Moravským Předměstím. U sídla Zdravotnické záchranné služby bude vystavěna další křižovatka stejně jako ve směru na Benešovu třídu, kde se bude odbočovat do budoucího obchodního domu. Práce potrvají až do roku 2026 a vyžádají si přes půl miliardy korun. „Křižovatka Mileta je jedním z nejvýznamnějších dopravních uzlů ve městě. O její přestavbu usiloval Hradec Králové přes dvacet let. Jde o kritický dopravní bod. Kříží se tam hlavní silniční okruh, kudy proudí doprava z dálnice D11 na Brno a Ostravu, s tepnou, po které míří do města obyvatelé hustě osídleného Moravského předměstí. Situace už je tam neúnosná, v tomto dopravním uzlu se tak odlehčí celému městu. Křižovatka bude také nově vyhovovat současným požadavkům hlavně v dopravní špičce a očekávané větší dopravní zátěži, která vyplývá z dopravního modelu města,“ dodává za ŘSD Radek Mátl.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.