Na elektrokole narazil do závory na parkovišti před nemocnicí. Pátrá po něm policie

zdroj Policie ČR

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Poškození závory na parkovišti Nemocnice České Budějovice z konce minulého týdne vyšetřují aktuálně českobudějovičtí policisté. Dosud neznámý cyklista, který narazil do právě se sklápějící závory, z místa ujel. Policistům se podařilo získat záznamy z kamer a nyní se s prosbou o pomoc při ztotožnění tohoto muže obrací na veřejnost.

Jak uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura, dosud neznámý cyklista jel v pátek 5. dubna 2024 krátce po třetí hodině odpoledne v Českých Budějovicích po ulici Boženy Němcové směrem k hlavnímu parkovišti nemocnice. „Muž pravděpodobně nerespektoval dopravní značení Stůj a pokračoval v jízdě za projíždějícím motorovým vozidlem, kdy však narazil do sklápějící se závory, kterou poškodil. Poté se pár minut na parkovišti zdržel a následně odjel k výjezdu,“ popsal situaci policejní mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté pátrají po muži ve věku 65 až 75 let, s šedivými prořídlými vlasy, oblečen byl v černé bundě s kapucí, v riflových kalhotách, na nohou měl černé tenisky s bílými tkaničkami a výrazným bílým logem na boku. Jel na jízdním elektrokole značky Crussis černé barvy s odpruženou přední vidlicí, s výrazným zadním nosičem a bočním stojanem na levé straně kola.

Dopravní policisté vyzývají zmíněného muže, aby se přihlásil na jejich služebně Plavské 2 v Českých Budějovicích, na telefonech 974 226 592 či 974 226 588, eventuálně na lince tísňového volání 158. „Stejná žádost je adresované i občanům, kteří muže na fotografiích poznají,“ dodal Bajcura.

zdroj Policie ČR
zdroj Policie ČR
zdroj Policie ČR