Banksyho umění přichází do Prahy: Nová výstava v kostele Svatého Michaela

Ilustrační foto

PRAHA – Do metropole dorazila velmi očekávaná výstava Banksyho, jednoho z nejpopulárnějších umělců současnosti. Výstava The World of Banksy se koná v kostele Svatého Michaela a je otevřena až do 30. dubna 2023. Pro fanoušky Banksyho je to jedinečná příležitost vidět jeho díla naživo a navíc si užít nový digitální koncept.

Umělecká výstava v barokním kostele Svatého Michaela je nekonvenční, ale zároveň ideální pro Banksyho umění, které je často prezentováno na netradičních místech. Ačkoli se Banksyho jméno obvykle spojuje s pouličním uměním a subkulturou graffiti, jeho práce jsou uznávané na celém světě. Vyznačují se ironií, provokací a sarkasmem, a často poukazují na aktuální společenské problémy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Výstava nabízí více než 115 Banksyho děl, včetně nástěnných maleb, graffiti, pláten, videí a projektů. Mezi Banksyho nejznámějšími díly, která jsou vystavena, jsou Girl and Balloon a Sweep It Under The Carpet. Návštěvníci si také mohou prohlédnout některá Banksyho méně známá díla, která jsou stejně působivá. Co je však na této výstavě nejzajímavější, je nový digitální koncept. To znamená, že návštěvníci mohou vidět Banksyho umění skrze virtuální realitu a další digitální technologie. To přináší zcela nový rozměr Banksyho umění a umožňuje divákům prozkoumat Banksyho svět z nového úhlu pohledu.

VIP vstupenky jsou k dispozici, což umožňuje přednostní vstup a návštěvu kdykoli během otevírací doby.