Řidič se nadýchal zplodin při požáru dodávky, ohořela i protihluková stěna

LIBERECKO – Řidiči jedoucí v pondělí v noci v Turnově po dálnici D10 ve směru na Prahu mohli spatřit ohnivou kouli, ve kterou se proměnila hořící dodávka. Plameny byly tak intenzivní, že ohořela i přilehlá protihluková stěna dálnice. Požár způsobil škodu čtvrt milionu a zablokoval dopravu. Řidič se nadýchal kouře a byl předán do péče lékařů.

V pondělí v půl desáté večer přijali hasiči z Turnova zprávu, že na dálnici D10 ve směru na Prahu hoří dodávka Fiat Ducato. Na místo dorazily dvě jednotky, auto již bylo celé v plamenech.

„Požár se rozvinul velice rychle a řidič dodávky se nadýchal zplodin hoření. Hasiči ho tedy předali do péče Zdravotnické záchranné služby, která ho převezla do nemocnice k dalšímu ošetření,“ popsala tisková mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Podle mluvčí hasiči na místě usměrnovali dopravu a zlikvidovali požár dvěma proudy vody. „Plameny zcela zasáhly motorovou část, vnitřní i nákladový prostor vozidla, a také protihlukovou stěnu u komunikace v rozsahu 10 krát 5 metrů. Příčina požáru je v šetření,“ uzavřela tisková mluvčí hasičů.