Chcete se zúčastnit sobotního Mezinárodního přejezdu Jizerek na běžkách?

JIZERSKÉ HORY – Lyžařský přejezd Jizerek je třetí a poslední nesoutěžní sportovní akcí pro širokou veřejnost pořádanou v rámci projektu Jizerky – ráj pro aktivní turisty.

Začátek akce proběhne tuto sobotu v 9 hodin na stadionu v Bedřichově, po zahájení budou účastníci seznámeni s doporučenou trasou, záchytnými body a bezpečnostními opatřeními. Odjíždět lze průběžně. Pro účastníky v cílové stanici – polské turistické osadě Orle, vzdálené přibližně 30 kilometrů – bude do 16 hodin připraveno občerstvení a v dosahu bude přistaven autobus na cestu zpátky. Odjezd bude v 17 hodin z Jakuszyc.

Projekt Jizerky – ráj pro aktivní turisty je spolufinancovaný z programu česko-polské přeshraniční spolupráce. Cílem projektu je využití potenciálu přírodních a historických atraktivit Jizerských hor na obou stranách česko-polské hranice, který není dosud doceněn, a přivedení návštěvníků do těchto oblastí celoročně. Ze zkušenosti vyplývá, že návštěvníci, kteří přijedou do oblasti v zimě na běžky, se vracejí mimo zimu jako cyklisté a turisté a naopak. Projekt rozšíří nabídku nových turistických oblastí a uleví přetíženým centrům (Bedřichov, Jizerka, Jakuszyce).

V rámci propagace výstupů projektu uspořádala Jizerská, o.p.s. již dvě mezinárodní sportovní akce, kterými byly cyklo přejezd Bedřichov – Jakuszyce v květnu 2018 a pěší přechod Bedřichov – Jakuszyce v září 2018. Letošní lyžařský přejezd Bedřichov – Jakuszyce je třetí a poslední sportovní akcí.