Několik hodin hrůzy! Matka nemohla ke svým dětem

LIBEREC – Zoufalé a beznadějně dlouhé hodiny hrůzy zažila maminka dvou dětí z Liberce, která se v mrazivém počasí nemohla dostat do svého nastartovaného auta, v němž měla to nejcennější – svoje dvě malé děti.

Děti, kterým nebylo ani šest let, se shodou nešťastných náhod zamkly v nastartovaném vozidle a i přes všemožné snahy matky se jim nedařilo dveře otevřít. Žena se zároveň pokoušela telefonicky sehnat zámečníka, ale marně, žádný nebyl ochoten neprodleně přijet.

Za hodinu pokusů a pobytu venku v teplotě pod nulou byla maminka dětí na kost promrzlá. Naštěstí právě kolem procházel strážník městské policie, který ženě okamžitě půjčil své rukavice a čepici, aby se ohřála. Přivolal služební vozidlo, ve kterém maminka dětí přečkala další chvíle.

Děti, které byly po celou dobu v klidu a v teple, na situaci zareagovaly způsobem sobě vlastním – mladší dítě usnulo, starší si v poklidu hovělo v autosedačce a poslouchalo zapnuté autorádio. Společnými silami městské policie a majitelky vozu se podařilo po dvou hodinách přivolat odbornou službu a vozidlo bylo bez poškození odemknuto.

Ilustrační foto