Fulnek bude mít novou nízkoenergetickou školku, její stavba začne příští týden

FULNEK – Stávající budova mateřské školy U Sýpky ve Fulneku je školským zařízením, kam rodiče místních dětí dávno nechtějí své ratolesti zapisovat k docházce. Stavba ze 70. let se teď však dočká proměny, na kterou padne 98 miliónů korun.

Slavnostní zahájení stavby je plánováno na 28. března 2022 v 10,30 hodin. Rodiče i děti se mohou těšit na dokončení nízkoenergetické budovy školky, která bude mít kapacitu 120 dětí, ve druhé polovině roku 2023.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Nízkoenergetický objekt v hodnotě 98 milionů korun nahradí už dlouhá léta nevyhovující budovu školky postavenou z boletických panelů,“ uvedla jménem města PR koordinátorka, Lenka Gulašiová.

V rámci novostavby dojde na úplné nahrazení celé budovu mateřské školky. Změněn bude také půdorys objektu, který bude nově rozdělen na tři celky. Dva z nich budou dvoupodlažní, ten třetí je plánován na jedno patro. Součástí stavby má být také vybudování zpevněných a parkovacích ploch, nebo drobné zahradní úpravy.