Snaha o vystěhování nájemníka z bytu v Českém Těšíně skončila jeho smrtí

ČESKÝ TĚŠÍN – Tragédie se stala v Českém Těšíně v ulici Sokol Tůmy. Jeden z nájemníků se zabarikádoval ve svém bytě, kde za neobjasněných okolností uhořel. Z bytového domu bylo během požáru evakuováno 15 lidí.

Podle posledních informací měl majitel bytového domu po nájemníkovi požadovat, ať se z bytu vystěhuje. To je zřejmě příčinou, proč se rozhodl v bytě zabarikádovat tak, ať se k němu nikdo nemůže dostat.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Přesný důvod, proč hořelo, je teď předmětem vyšetřování. „Okolnosti vzniku požáru a úmrtí jsou v šetření specialistů z řad hasičů a policistů,“ řekl mluvčí hasičů, Petr Kůdela.

Hořet začalo v nejvyšším patře šestipodlažního domu na ulici Sokola Tůmy v pondělí 20. června po 11,00 hodině. Na místo neprodleně vyjelo šest jednotek hasičů, záchranáři i policisté.

Kvůli hrozícímu výbuchu došlo na evakuaci patnácti osob, včetně jednoho dítěte. Tři osoby byly vyvedeny s dýchací maskou.

„Hasiči se souběžně s evakuací marně snažili dostat do hořícího bytu. Po uhašení požáru už našli nájemníka bez známek života,“ upřesnil dále Kůdela s tím, že do bytu museli nakonec vniknout až z plošiny přes okno.

Požár hasiči dostali pod kontrolu za necelou hodinu a půl. Předběžná škoda činí odhadem 300 tisíc korun.

„Na místě hned po požáru začali vyšetřovat kriminalisté. V současné době nelze sdělit bližší informace ke vzniku požáru. Ve spolupráci s hasiči budeme nyní zjišťovat příčinu zahoření a její okolnosti,“ sdělila médiím mluvčí Policie ČR, Eva Michalíková.