Muž si nakradl mobily za stovky tisíc přímo z prodejen

PRAHA – Specialistu na krádeže drahých mobilních telefonů zadržela pražská policie. Muž kradl telefony přímo v obchodech, kterým způsobil škodu za víc než čtyři sta tisíc. Soud ho poslal do vězení na dva a půl roku.

Recidivista navštívil během jednoho měsíce čtyři prodejny s telefony v centru Prahy, tři z nich dokonce opakovaně. Postupoval vždy stejně, vstoupil do prodejny a hrál si na zákazníka. Telefony pak odtrhl z bezpečnostních lanek a utekl s nimi. „Svými nákupy tak způsobil škodu za více než čtyři sta tisíc korun,“ sdělil k případu policejní mluvčí Richard Hrdina.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kriminalisté zajistili kamerové záznamy, stanovili podezřelého a začátkem dubna ho zadrželi. „Lustrací zjistili, že se jedná o známého recidivistu, který již byl letos v únoru za krádeže pravomocně odsouzen,“ dodal Hrdina. Soud zloděje za trestné činy poslal do vězení na dva a půl roku.