Muž nabídl na trhu medvědí kůži a lebku tygřice. Místo zisku desítek tisíc mu hrozí vězení

PRAHA – Muž si chtěl přilepšit prodejem kožešiny z medvěda včetně hlavy, lebky tygra a nože s figurkou slona ze slonoviny slona afrického. Byl však obviněn ze spáchání trestného činu neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a hrozí mu až tři roky ve vězení.

Pražští kriminalisté obvinili třiašedesátiletého muže ze spáchání trestného činu neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami. „Obviněný prostřednictvím své internetové stránky nabízel k prodeji kůži medvěda hnědého, lebku samice tygra a nůž s figurkou slona ze slonoviny slona afrického. A to vše za cenu v řádech desítek tisíc korun,“ sdělila ve zprávě pro novináře policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Muž svou snahou o prodej zvířecích pozůstatků porušil Úmluvu o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a rostlin. Takzvaná úmluva CITES chrání ohrožené druhy zvířat a rostlin. „V průběhu prověřování byla za účasti České inspekce životního prostředí na základě příkazu soudce Obvodního soudu pro Prahu 9 vykonána prohlídka jiných prostor, při které byly uvedené předměty zajištěny,“ upřesnila Siřišťová a dodala, že vyšetřování případu nadále pokračuje a obviněnému hrozí v případě odsouzení až tři roky za mřížemi.

Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR