Cizinec nabídl policistům úplatek 600 tisíc korun za propuštění!

PRAHA – Celých šest set tisíc nabídl cizinec policistům na služebně v Praze 3 za to, že ho pustí na svobodu, což strážci zákona striktně odmítli! K zadržení muže došlo při běžné silniční kontrole, kdy se ukázalo, že nemá na české půdě co dělat a navíc měl u sebe velké množství drog, určených k distribuci a více než jeden milion hotovosti v různých měnách. Nyní čeká ve vazbě na soud.

Policisté z místního oddělení Žižkov se rozhodili zkontrolovat auto, kde byly dvě osoby. U řidiče nebyl žádný problém, všechny doklady měl v pořádku. Za to lustrace spolujezdce ukázala, že se jedná o osobu, která je vedená jako nežádoucí na území České republiky. „Při prohlídce u ní následně nalezli téměř 300 gramů pervitinu, 11 gramů extáze, látku LSD, několik desítek prázdných sáčků určených na distribuci drog, dvě váhy a více než jeden milion hotovosti v různých měnách,“ sdělila policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Po převozu na místní oddělení se cizinec pokusil uplatit policisty nabídkou úplatku ve výši šest set tisíc korun, přičemž ukázal na svou tašku, kde měl hotovost schovanou. „Policisté cizince upozornili, že se jedná o trestný čin podplácení, ale muž jim i přesto úplatek nabízel za to, že ho propustí na svobodu,“ upřesnila mluvčí s tím, ž celé protiprávní jednání bylo zadokumentováno a cizinec předán kriminalistům.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kriminalisté následně obvinili třiačtyřicetiletého cizince z trestného činu podplácení a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V případě prokázání viny by mu hrozilo až deset let odnětí svobody, neboť byl v posledních třech letech již soudně trestán za stejný druh trestné činnosti.