Posvícení na Smíchově. Husí a vepřové speciality čekají na vás už tuto sobotu

Zdroj: Shutterstock.com

PRAHA – S blížícím se svátkem svatého Martina se můžeme těšit na pravé tradiční posvícení. Na husí a vepřové pochoutky tentokrát nemusíte čekat až do 11. listopadu, ale už tuto sobotu 4. listopadu si můžete pochutnat na pokrmech na Smíchovské náplavce v Praze 5.

Svatý Martin je tradičně spojen s koncem vinobraní a pečením husího masa. Ale ještě je sezona zabijaček, a tak na posvícení nebudou chybět ani vepřové hody. Na co konkrétně se můžete těšit? Na pečená husí stehna, husí kaldoun, paštiku, játra, husí burgery a lokše s maštěným husím sádlem. Pro milovníky vepřových pochoutek budou připraveny jitrnice, jelita, tlačenka, ovar, prdelačka, klobásy, pečená selátka a uzené šunky. Ze sladkostí budou v nabídce staročeské posvícenské moučníky, jako jsou kynuté koláče, buchty, frgály a svatomartinské rohlíčky.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kde to vše můžete zažít? Smíchovská náplavka, konkrétně na Hořejším nábřeží v Praze 5. Akce se koná v sobotu 4. listopadu 2023 od 10 do 18 hodin. A co je nejlepší na tom všem? Vstup na tuto chutnou událost je zdarma.