Sedm obyvatel opuštěného domu odebíralo elektřinu načerno!

PRAHA – Na sedm lidí si došlápla policie za to, že neoprávněně využívali opuštěný dům v Praze 12, kde si i zatopili a nasvítili. Vše zařídili načerno, a tak je z podezření na trestný čin strážníci předali státním kolegům.

Hlídka z Prahy 12 zkontrolovala opuštěný dům v ulici U Soutoku, kde našla sedm neoprávněně pobývajících lidí. „Při kontrole šesti mužů ve věku 28-55 let a třiatřicetileté ženy si strážníci všimli kabelu, který byl neodborně a nebezpečně zapojen do elektrického rozvaděče. Do domu vedl přes zahradu a do jeho zásuvek byl zapojen notebook, přímotop, mikrovlnná trouba a další spotřebiče,“ oznámila mluvčí strážníků Jiřina Ernestová. Skupina přiznala, že načerno odebírala elektřinu po dobu přibližně čtyř měsíců. „Muž, který v domě bydlel přibližně přes rok, tedy nejdéle ze všech, tvrdil, že přívod zapojil už někdo před ním. Celou věc si k dořešení převzala státní policie,“ dodala mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.