Festival Anishort představí 16 vybraných animovaných filmů z celého světa

Zdroj: Kino Světozor

PRAHA – Pokud máte rádi animované filmy, nenechte si ujít festival Anishort, který se koná ve čtvrtek 22. února od 20:30 hodin v kině Světozor. Na programu je výběr nejlepších krátkých animovaných filmů z celého světa, které zaujmou svou kvalitou, originalitou a rozmanitostí.

Anishort je mezinárodní festival krátkých animovaných filmů, který se zaměřuje na to, co je v animaci nejdůležitější – příběh. Letošní 9. ročník festivalu vybral pouze 16 nejlepších snímků z 1700 přihlášených filmů z více než 100 zemí. V průměru pětiminutové snímky jsou tematicky i žánrově různorodé a představí divákům rozličné animační techniky a zpracování.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Festival Anishort je také jedinečnou příležitostí pro diváky, aby se zapojili do hlasování o nejlepší film. Po projekci bude následovat hodnocení filmů pomocí hlasovacích lístků, které budou rozdány při vstupu do sálu. Diváci tak mohou ovlivnit, který film získá festivalovou trofej v kategorii: Cena diváků za nejlepší film.