Národní zemědělské muzeum hostí fascinující výstavu Na vláčky

Zdroj: Národní zemědělské muzeum

PRAHA – Národní zemědělské muzeum v Praze se od 12. do 17. března stane epicentrem pro všechny nadšence železničního modelářství. Klub železničních modelářů z Prahy 7 – Bubny ve spolupráci s muzeem představí své modulové kolejiště ve velikosti H0 na výstavě Na vláčky.

Na kolejištích se bude prohánět několik různých vlakových souprav, představujících historii českých železnic od vzniku Československa až do roku 1992. Návštěvníci se mohou těšit na autentické modely ČSD a ČD vlaků, od lokálních spojů přes rychlíky až po těžké nákladní vlaky. Během výstavy budou soupravy střídavě v provozu, přičemž každou budou obměňovat s důrazem na jednotlivé železniční epochy. Celé kolejiště je vybaveno zjednodušeným zabezpečovacím zařízením, funkční návěstní soustavou a provoz je řízen výpravčími, což věrně napodobuje reálný provoz na železnici.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kromě poutavých železničních modelů budou návštěvníci moci obdivovat také detailně zpracované modely automobilů a zejména modely zemědělské a lesní techniky v měřítku 1:87. Více informací o výstavě najdete na oficiálních stránkách muzea.