Policie hledá muže v červené bundě. Pokusil se okrást ženu na ulici!

Zdroj: Policie ČR

PRAHA – Dosud neznámý muž se pokusil okrást pětapadesátiletou ženu v Bubenečské ulici v Praze 6, ale ta se dokázala ubránit! Policie zajistila kamerové záznamy a vyhlásila pátrání. Pokud poznáváte muže v červené bundě, volejte na linku 158.

„Poškozená pětapadesátiletá žena jela 24. ledna, krátce před šestou hodinou ranní, do práce a na cestě si ji mezi zastávkou MHD Hradčanská, směrem k ulici Bubenečská, vyhlédl neznámý muž. Ten ženu sledoval a v momentě, kdy se žena na ulici nacházela sama, tak na ni zaútočil. K ženě přistoupil zezadu a pokusil se jí z ramene strhnout kabelku a nesenou tašku, což se mu nepodařilo,“ sdělil policejní mluvčí Richard Hrdina.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Útočník poté zintenzivnil útok, ale nebylo mu to nic platné, žena se dokázala ubránit. Tak muž utekl s nepořízenou směrem do ulice Jaselská a Pod kaštany, kde se ztratil z dohledu. „Jednalo se o muže, který je přibližně 180 centimetrů vysoký, hubené atletické postavy, který byl oblečen do výrazné červené bundy s černými lemy na konci rukávů a u pasu. Na hlavě měl šedou kapuci od mikiny a na zádech černý batoh s bílým nápisem na zadní straně. Během loupeže nemluvil, a tak se nedá vyloučit, že může jít i o cizince,“ dodal mluvčí.

Pokud muže na kamerovém záznamu poznáváte, nebo máte jakékoliv informace, které by vedly k jeho dopadení, volejte linku 158. Muži hrozí v případě dopadení a odsouzení až desetiletý pobyt za mřížemi.