Zábava bez ohňostrojů: Praha se chystá na unikátní dronovou show!

PRAHA – Pokud bude úterý 26. března večer hezké počasí, mohou se Pražané těšit na dronovou show! Akci, která se bude konat v centru metropole a bude zdarma, připravili tvůrci nového českého filmu Gump – jsme dvojka ve spolupráci s hlavním městem.

„Praha již v roce 2020 zakázala používání pyrotechniky na Silvestra a na Nový rok v centru města, v parcích a v blízkosti nemocnic, útulků pro zvířata nebo veterinárních stanic. Věřím, že dronová show by mohla být cestou, jak ohňostroj nahradit bez působení zbytečného utrpení zvířatům a stresu seniorům či dětem,“ vysvětluje pražský radní pro majetek, transparentnost a legislativu Adam Zábranský. Praha tímto krokem získá zkušenosti a informace o pořádání podobných akcí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Show nabídne padesátimetrové obrazy zvířat a symbolů, které se budou tyčit výš než 70 metrů, vytvářející magickou atmosféru v centru metropole. Asi dvacetiminutová show je plánována tak, aby byla nejlépe vidět z náplavky na Rašínově nábřeží a ze Smíchovské náplavky ve směru proti proudu řeky. Akce se uskuteční bez omezení dopravy a pod dohledem složek integrovaného záchranného systému, což zajišťuje bezpečnost návštěvníků.