Vsetínští senioři získali další tlačítka, kterými si můžou přivolat pomoc

VSETÍN – Díky vítěznému projektu Vsetínský senior byla přidělena dříve narozeným další SOS tlačítka. Ta v případě nesnází přivolají pomoc zraněným osobám, které je zmáčknou.

Od září najde deset dalších tlačítek své majitele z řad vsetínských seniorů. Sedm jich bylo pořízeno z projektu Vsetínský senior, tři poskytla městská policie. Celkem tak koluje dvacet SOS tlačítek, která několikrát zachránila život. „Případů domácích úrazů u osamělých seniorů na Vsetíně přibývá a bezpečnostní tlačítka mohou pomoci řešit tento problém. Podporujeme seniory, aby žili doma ve svém prostředí a věřím, že jejich rodinní příslušníci budou klidnější, když budou vědět, že jejich babička či dědeček mají zajištěnu první pomoc v případě nehody,“ uvedla místostarostka Simona Hlaváčová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Tlačítko je vybaveno GPS lokátorem, pádovým senzorem a hlídá i nabití baterie, která vydrží až týden. Senior, který trpí zdravotními problémy, žije sám, má omezenou mobilitu či je v ohrožení zmáčkne tlačítko, které ho spojí s městskou policií. Ta ihned volá nazpět a pokud se jí nikdo neozve, posílá hlídku na místo.