Hlavním tahákem byla návštěva španělského šéfkuchaře Enriqueho Garcíi Tejady, který pro děti připravil tradiční paellu a další lahodné speciality. Už od dopoledne se chodbami školy linula vůně paelly – pokrmu připraveného z rýže, zeleniny a masa v jedné pánvi. Kromě dvou variant paelly si žáci mohli pochutnat i na dalších typických španělských pokrmech, které pro ně šéfkuchař se svým týmem připravil. Děti tak vyzkoušely například polévku gazpacho nebo sladký mandlový či kokosový dezert turrón.
Den však nebyl jen o jídle. V rámci vyučování se ve škole věnovali španělským tradicím, a aktivitám, jež žákům, kteří přišli oblečeni v barvách španělské vlajky, přiblížily kulturu a tradice této země. „Jsem nesmírně rád, že se nám tento Španělský den podařilo zorganizovat. Byl to přínos nejen v edukačním smyslu, kdy se děti mohly interaktivní formou seznámit s jinou kulturou, ale také v tom, jak úžasně spolupracovaly,“ rekapituloval ředitel školy Petr Kořenek.
Sledujte nás na
síti X, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.