Cizinec hledal nové kamarády, do seznamovací konverzace zapojil i pěsti

ZLÍN – Říká se: „Jiný kraj, jiný mrav“. V případě pětatřicetiletého cizince, který vyvolal ničím a nikým nevyprovokovanou potyčku, se však na toto přísloví nelze odvolávat ani omylem. O těžkém hledání přátel s třemi promile v krvi vyprávěl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

V restauraci v centru Zlína sedělo v úterý několik přátel, kteří si užívali pohodový letní večer. Kolem desáté k nim přistoupil neznámý muž, který byl zjevně „pod parou“. Těžce hledal slova v češtině a zrovna jej napadlo, že by si mohl obstarat nové kamarády. U stolu však o jeho poněkud vtíravou společnost nikdo nestál. „To je ovšem mimo realitu dotyčného, který nedokáže pochopit pobídku, ať si sedne k některému z vedlejších volných stolů, které jsou kolem asi tak všechny. Opilec nejvíce komunikuje s čtyřicetiletým mužem, kterého pak obtěžuje svými protivnými dotyky, načež se mu nečekaně pokusí uštědřit dvě tvrdé rány pěstí do obličeje. První se jakž takž trefí, druhá už díky aktivní obraně svůj cíl nezasáhne. Napadený se úspěšně brání, pomáhají mu i ostatní přísedící a jeden z nich pohotově vytáčí tísňovou linku Městské policie Zlín 156,“ popisuje Janík.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

O pět minut později na místo dorazili strážníci a následně i policisté. „Orientační vyšetření u útočníka prokázalo téměř 3 promile alkoholu v dechu. Protože napadený inkasoval úder do hlavy, byla přivolána také zdravotnická záchranná služba, která jej převezla k dalšímu vyšetření do nemocnice,“ uvedl Janík.

Incident je prozatím kvalifikován jako přestupek proti občanskému soužití. Pokud útok nebude mít pro napadeného žádný závažný následek na zdraví, bude mít dohru v přestupkovém řízení před správním orgánem.