Vichřice zapříčinila několik dopravních nehod. Škody jdou do statisíců

PŘÍBRAMSKO – Nepříznivé počasí, které meteorologové předpovídali na úterý a na středu, se podílelo hned na třech dopravních nehodách, které se udály během dvanácti hodin.

V úterý 23. října jel ve večerních hodinách pětadvacetiletý muž mezi obcemi Rosovice a Dobříš. Když projížděl lesním úsekem, vyhýbal se stromu spadlému na vozovce a přitom se čelně střetl s protijedoucím autem. „Oba motoristé utrpěli poranění lehčího charakteru. Hmotná škoda se vyšplhala na 200 tisíc korun,“ uvedla k případu por. Monika Schindlová, tisková mluvčí příbramské policie.

Další nehody na sebe nenechaly dlouho čekat – hned následující den ráno se staly rovnou dvě, a to na dálnici D4. Krátce po osmé hodině ranní v katastru obce Obořiště nepřizpůsobil osmatřicetiletý řidič rychlost jízdy povětrnostním podmínkám. Za deště dostal s vozem smyk a narazil do svodidel. O pár minut později a o pět kilometrů dále došlo ke stejné nehodě, havaroval zde devětatřicetiletý muž. V obou případech vznikla škoda ve výši 60 tisíc korun.