Tragická nehoda na Českorumlovsku. Spolujezdec uhořel

ČESKOKRUMLOVSKO – K tragické nehodě vyjížděli v sobotu večer všechny složky záchranného systému. Ta se stala v obci Loučovice. Na místě došlo k těžkému zranění a vyhasl zde bohužel další lidský život.

Dopravní nehoda byla nahlášena po 21:00 hodině. Z důvodů vyšetřování bylo třeba odklonit provoz na komunikaci spojující Lipensko s vnitrozemím, proto byli na místo vysláni dopravní policisté z Českého Krumlova, Lipna nad Vltavou a Horní Plané. Komunikace byla uzavřena až do půl druhé v noci.

„Po příjezdu zjistili, že řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Felicia, jedoucího od Lipna nad Vltavou, při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou dostal smyk, sjel do silniční vodoteče, kde následně čelně narazil do betonového mostku, vedoucího k rodinnému domu,“ přiblížil situaci na místě tiskový mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura. „Řidič (ročník 1989) stačil z vozidla vystoupit na vozovku, ale jeho spolucestující, sedící v předu, se již z vozidla nedostal. Vozidlo vzplálo a osoba uvnitř uhořela,“ dodal k tragické události.

Těžce zraněného řidiče si převzali do péče pracovníci zdravotnické záchranné služby a požár vozu uhasili příslušníci Hasičského záchranného sboru. Případem se nyní zabývají českokrumlovští kriminalisté z oddělení obecné kriminality pro podezření ze spáchání zločinu Usmrcení z nedbalosti.