Vykradl obchod, ale zboží nechtěl. Co bylo tedy objektem jeho zájmu?

STRAKONICE – Známou píseň Karla Gotta Trezor nyní patrně neradi poslouchají majitelé jednoho ze strakonických marketů, kterého se týká vloupání ze závěru minulého týdne. A co se tedy v marketu událo?

Strakoničtí policisté v těchto dnech vyšetřují případ vloupání do objektu místního marketu. K činu došlo ve čtvrtek 7. února 2019 v nočních hodinách v ulici Volyňská ve Strakonicích. Pachatele ani tak nezajímalo zboží, ale do obchodu zamířil zřejmě s jistotou finančního zisku.

„Násilím vnikl do kanceláře vedoucího, kde poškodil zabezpečovací zařízení a násilím se zde obstaral svazek klíčů. Klíčem si otevřel dveře vedoucí do další kanceláře, kde se nachází trezor. Trezor nezjištěným způsobem otevřel a odcizil finanční hotovost,“ uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková. Poškozením zařízení a odcizením finančních prostředků způsobil škodu bezmála 100 000 korun.

„Policisté, kteří případ vyšetřují, přivítají jakoukoli informaci vedoucí k dopadení pachatele. Poznatky je možné volat na telefonní číslo 974 237 700 nebo na linku 158,“ sdělila mluvčí Jaromíra Nováková.