Hlídka našla silně zakrvácenou seniorku. Ležela na podlaze

PLZEŇ – Strážníci včera před polednem zasahovali v bytě klientky Linky seniorů v Plzni na Lochotíně, která stiskla tísňové tlačítko.

Dvaaosmdesátiletá stařenka zůstala ležet po pádu na podlaze v ložnici. Následkem nehody si poranila nos. Ten silně krvácel a byl oteklý. „K odbornému ošetření byla na místo zavolána zdravotnická záchranná služba a záchranář po nezbytném vyšetření rozhodl, že bude seniorka převezena do zdravotnického zařízení na chirurgické oddělení plzeňské nemocnice. Poté, co sanitka ženu odvezla, strážníci její byt uzamkli,“ uvedla tisková mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Další případy, kdy si senioři zapojení do projektu Linky seniorů zavolali pomoc strážníků, byly městskou policií zaznamenány v noci a nad ránem.

Kolem půl dvanácté byla hlídka vyslána do domácnosti sedmdesátileté důchodkyně v Plzni na Doubravce, která upadla doma na chodbě bytu a nemohla se sama zvednout. Strážníci jí pomohli zpátky na nohy, a protože neutrpěla při pádu žádné poranění, její byt vzápětí opustili.

Před čtvrtou ráno ještě pomáhali pětaosmdesátiletému stařečkovi v Plzni na Lochotíně. Ten spadl, když chtěl při cestě na toaletu. Příchozí hlídka ho našla ležet na zemi.