Dívka se sebevražednými sklony. Řešila jimi domácí trable?

PÍSEK – V tomto týdnu řešili městští strážníci z Písku velmi závažný případ. Byli totiž přivolání k případu pokusu o sebevraždu. Chtěla jí dotyčná vyřešit jednou pro vždy své problémy? Nebo šlo „pouze“ o volání o pomoc a tímto pokusem na sebe chtěla z nějakých důvodů upozornit.

V úterý 19. února odpoledne obdrželi strážníci Městské policie Písek oznámení na linku 156. „Volal muž z Písku, že v ulici Šobrova sedí v kolejišti nějaká dívka,“ upřesňuje Miloš Ťupa, manažer prevence kriminality. „Na místo byla vyslána nejbližší autohlídka dle pozice GPS, která tam dorazila už minutu po ohlášení.“

Po jejich příjezdu se však dívka ihned dala na útěk a vydala se po kolejích směrem k táborské zastávce. Nebylo to sice jednoduché, dívka se nechtěla vzdát, ale nakonec se však jí podařilo dostihnout a zadržet. „Dívka kladla odpor, křičela, že chce spáchat sebevraždu a snažila se strážníkům vysmeknout a utéct. V tu dobu se však už k místu blížil vlak. Strážníci museli děvče proti jeho vůli z kolejiště odnést,“ pokračuje v líčení dramatické události Miloš Ťupa.

Mladá žena byla ve velmi špatném psychickém stavu, jenž si vyžádal posouzení lékaře, který rozhodl o umístění na psychiatrické oddělení nemocnice v Českých Budějovicích. Tam byla dívka následně převezena. Díky všímavosti a rychlého jednání kolemjdoucího muže tak byl zachráněn mladý lidský život.

Zdroj fotografie FB MP Písek