Hořela bývalá nádražní budova, hasičům příjezd komplikovala parkující auta

LIBEREC – Včera večer byl na tísňovou linku 112 nahlášen požár bývalé nádražní budovy v ulici Nádraží, v místní části Liberec – Rochlice. Na místo vyjelo sedm cisteren a automobilový žebřík.

Podle prvotní informace oznamovatele byl celý dům v plamenech. Cestu k místu události jednotkám zkomplikovali neukáznění řidiči, kteří parkovali v ulici U Stadionu a neponechali dostatečně široký pruh pro průjezd vozidel.

Jednalo se o neobydlený třípodlažní objekt a hasičům komplikovaly hasební zásah nestabilní konstrukce uvnitř objektu. Velitel zásahu také zřídil kyvadlovou dopravu vody cisternami. Hořící budova byla nádražím takzvané Ústecko-teplické dráhy, cestující ji dnes již nevyužívají.

Jednotky prováděly likvidaci požáru až do páté hodiny ranní. Dohašování skrytých ohnisek bylo náročné, neboť došlo k částečnému zřícení střechy a také podlahy v půdním prostoru objektu.

Požár byl hašen převážně z automobilového žebříku a po obvodu objektu byly nasazeny další tři vodní proudy. Současně byl nasazen jeden vodní proud vnitřkem objektu za účelem nepřetržitého průzkumu jednotlivých prostor.

Během zásahu nebyl nikdo zraněn. Za účasti policejních a hasičských vyšetřovatelů, kriminalistických techniků a psovoda se speciálně vycvičeným psem bude během dnešního dne provedeno ohledání místa činu. Škoda a příčina vzniku požáru je v šetření policie a vyšetřovatele hasičů.