Rozhodněte o budoucí podobě vrchu Chlum!

PLZEŇ – Oblast mezi Doubravkou a Bukovcem, která je obyvateli Plzně a blízkých obcí hojně využívána k procházkám a relaxu, si zasloužila pozornost města Plzně. To navrhuje v této lokalitě významné změny, které již nabývají konkrétní podobu, ale i vy ji můžete ještě svým názorem ovlivnit.

Setkání, kde město představí veřejnosti studii na využití vrchu Chlum a jeho okolí (o záměru jsme již psali zde), se uskuteční v úterý dvanáctého března od sedmnácti hodin v sále plzeňského doubraveckého D-klubu, Zábělská 54B. Studii nazvanou Bukovec-krajina nechalo zpracovat město Plzeň ve spolupráci s Městským obvodem Plzeň 4. Součástí akce bude i diskuze s občany, jíž se zúčastní autoři studie a zástupci čtvrtého městského obvodu.

Hlavní body navržené studie:

• Pro okolí rozhledny Chlum studie navrhuje zrušení současného oplocení a vybudování prvků pro relaxaci, ohniště nebo dětského hřiště.

• V oblasti bývalého koupaliště v Bukovci pak studie nabízí možnost vybudování přírodního biotopu s odpočinkovou zónou a herními prvky pro děti. Přibýt by mohly i další stromy a okrasné dřeviny, stejně jako mobiliář vhodný pro odpočinek.

• Součástí studie je návrh vhodného umístění pěších a cyklistických tras spojujících významné cíle v okolí. Nově by tak mohla vzniknout cyklostezka v trase staré železniční trati. Tato cyklostezka by měla být napojena na stávající síť cyklostezek a propojit tak zajímavé oblasti, jako například přilehlý park Potoční, Bukovec či Chrást.

• Ve studii se také nachází další návrhy tras pro pěší.

Účast široké veřejnosti je vítána. „Zveme jak místní obyvatele, tak i obyvatele ze vzdálenějších částí Plzně, kteří také často využívají Chlum a jeho okolí k rekreaci,“ uvedla Irena Vostracká, ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně, jenž studii zpracoval.