Muž, který kradl v domech na Humpolecku, rychle skončil

PELHŘIMOV – Jednačtyřicetiletého muže, který se na Humpolecku vloupal do čtyř domů, policisté zadrželi pár hodin po poslední krádeži. Kradl peníze, platební karty i jízdní kola, teď čelí obvinění ze spáchání tří trestných činů a hrozí mu až tři roky za mřížemi.

K případům, které jsou obviněnému muži kladeny za vinu, došlo v jedné obci na Humpolecku během několika málo hodin. V pondělí 25. února vnikl do rodinného domu, kde ukradl odloženou dámskou kabelku, ve které majitelka měla mimo jiné peníze, platební karty a doklady, a ukradl i další finanční hotovost. V krádežích pokračoval ve dvou bytových domech v obci a mimo jiného se pokusil ukrást jízdní kola i motorovou pilu. Po oznámení krádeží se policistům z Humpolce podařilo získat popis podezřelého muže, a ještě ten den po druhé hodině odpolední ho v jedné ze sousedních obcích zadržet.

„Jednačtyřicetiletý muž z Královehradecka byl obviněn ze spáchání přečinů krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody“, uvedl Luboš Jakoubek, vedoucí oddělení obecné kriminality.