Tragická nehoda na jihu si vyžádala další oběť

TÁBORSKO – Dnešní ranní jízda skončila tragicky pro sedmašedesátiletého řidiče. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Záchranáři již bohužel řidiči nedokázali pomoci.

Nehoda se stala dnes před šestou hodinou ranní mezi obcemi Opařany a Řepeč. „Řidič užitkového vozidla tovární značky Renault Master jel po uvedené silnici, kdy po projetí táhlé levotočivé zatáčky, pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a namrzlé komunikaci, poté vjel do protisměru, kde čelně narazil do stromu,“ popsal průběh nehody mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Následkem nárazu došlo k vyvrácení stromu a odmrštění vozidla s otočením o 180 stupňů do dalšího zde stojícího stromu. Podle informací Milana Bajcury řidič pravděpodobně nebyl připoután. „Dostal se mezi vozidlo a strom, kdy následkům zranění, neslučitelných se životem, podlehl,“ upřesnil.

Od začátku roku se jedná již o čtvrtou oběť dopravní nehody na jihočeských silnicích. „Řidičům připomínáme, že i když je jarní počasí, musíme předvídat ranní námrazy a mokré komunikace,“ konstatoval policejní mluvčí Milan Bajcura.