Dealer skončil ve vazbě. Měl u sebe i zbraň

OLOMOUCKO – Drogy na různých místech zajistili kriminalisté Toxi týmu během vyšetřování 29letého muže z Olomoucka. Specialisté uzavřeli případ, na kterém dlouhodobě pracovali.

K zadržení muže došlo 19. února ve spolupráci s policisty pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. „Kriminalisté provedli také domovní prohlídky v místě bydliště jak současného, tak bývalého. Rovněž proběhly prohlídky vozidel, které zadržený užíval. Při nich policisté zajistili stopy, související s nelegální výrobou a distribucí drogy, mimo jiné i krátkou střelnou zbraň,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Muž je obviněný ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za ten mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

„Obviněný si měl od července 2018 neoprávněně opatřovat od neznámých osob metamfetamin a sušenou rostlinnou hmotu konopí a následně tyto drogy dále distribuoval v Olomouci,“ dodala mluvčí s tím, že obviněný sám užívá drogy a v této oblasti není nováčkem ani před soudem. Už v minulosti byl za obdobnou trestnou činnost odsouzen a potrestán.