Byl opilý a měl zákaz řízení, přesto usedl za volat a ohrožoval ostatní

PRAHA – VÝCHOD – Komu není rady, tomu není pomoci. Dvaadvacetiletý recividista, který měl soudní zákaz řízení pro opakované závažné dopravní přestupky, ani tentokrát nerespektoval zákon a opět řídil, a aby toho nebylo málo, rovnou značně opilý. Tentokrát se mu to ale vymstilo.

Své o tom vědí úvalští policisté, kteří řešili dopravní nehodu v obci Sibřina, kterou způsobil dvaadvacetiletý mladík, který nejen že byl pod vlivem alkoholu, ale měl soudní zákaz řízení až do roku 2020. Muž v podnapilém stavu nezvládl řízení a sjel do příkopu, kde narazil do betonového mostku, kde se po nárazu se svým Fordem odrazil a vymrštil zpět na silnici. Zde po nárazu do protijedoucího vozu zůstal převrácený na střeše.  

“Řidič se následně podrobil kontrole ke zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, přičemž displej přístroje opakovaně ukázal hodnotu kolem dvou promile. To však nebylo vše. Dvaadvacetiletý muž neměl za volantem co dělat. Okresním soudem mu byl uložen trest zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2020,” informuje tisková mluvčí Eva Hašlová. Na obvodním oddělení v Úvalech policisté mladíkovi sdělili podezření ze spáchání několika přečinů, a to ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu může být v případě prokázání viny uložen trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.