Šumavu čeká dlouhodobá výluka na trati

JIŽNÍ ČECHY – Cestující na Šumavě čekají v nejbližších měsících komplikace při cestování na železnici. Od dnešního dne zde totiž probíhá dlouhodobá výluka v úseku mezi Strakonicemi a Volary. Zjišťovali jsme, proč dojde k uzavření této trati a dokdy se musíte v této lokalitě připravit na komplikace.

Výluka potrvá až do 3. července 2019 s tím, že termín jejího ukončení je pouze orientační a bude ještě upřesněn v závislosti na postupu stavebních prací. Důvodem výluky je výstavba opěrné zdi, kterou provádí Správa železničních dopravních cest u zastávky Lipka. Pokud by nedošlo k nápravě, hrozil by zde sesuv lesního náspu, který se ocitl v havarijním stavu poté, co jej již v loňském roce narušily vydatné deště.

Firma provozující šumavskou dráhu také cestujícím sděluje: „Dále upozorňujeme, že vzhledem ke stavebním pracím v jiných úsecích bude docházet k dočasným změnám. Úseky nahrazené autobusem se mohou prodlužovat podle potřeby.“ Tyto případné změny pro vás samozřejmě budeme sledovat.

V uvedeném termínu a úseku budou všechny vlaky nahrazeny autobusy. Přičemž výlukový jízdní řád najdete zde a seznam zastávek náhradní autobusové dopravy pak zde.