Jeep skončil s koly vzhůru, zraněného motorkáře (60) transportoval vrtulník

Plzeňský kraj – I dnešní sluneční den se bohužel neobešel bez vážnějších nehod a rychlých zásahů zdravotníků, hasičů a policie. K jedné z nich musel bohužel přiletět i vrtulník záchranné služby.

Dnes zhruba po půl druhé odpoledne došlo k převrácení terénního auta na louce, v blízkosti řeky Úslavy u obce Klášter u Nepomuka. Byly v něm tři osoby. „U všech došlo ke zranění a musely být odvezeny do nemocnice. Příčina a okolnosti události jsou předmětem dalšího šetření policistů z Nepomuku. U šestačtyřicetiletého řidiče byla provedena zkouška na alkohol s negativním výsledkem. Nejedná se o dopravní nehodu,“ informovala policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Nehodu potvrdila též mluvčí záchranky Mária Svobodová: „Z místa jsme sanitkami transportovali šestačtyřicetiletého a osmatřicetiletého muže s lehčími zraněními do nemocnice na Borech a chlapce mladšího osmnácti let do Fakultní nemocnice Plzeň na Lochotíně. I ten utrpěl lehčí zranění.“

Další neštěstí se přihodila o něco později. V obci Zbiroh došlo k dopravní nehodě osobního automobilu a asi šedesátiletého motorkáře. K havárii byl vyžádán vrtulník záchranné služby. „Z místa dopravní nehody jsme letecky transportovali asi šedesátiletého muže na urgentní příjem fakultní nemocnice. Motorkář byl při vědomí s těžšími zraněními. V osobním autě nikdo zraněn nebyl,“ konstatovala mluvčí záchranky Mária Svobodová.