Zavražděnému bylo dvacet šest. Zemřel násilím

Policie intenzivně pátrá po vrahovi, který zanechal mrtvého mladíka na opuštěné faře v Chudobíně u Litovle na Olomoucku. Jeho tělo bylo nalezeno včera krátce po poledni v objektu, který již delší dobu církev nevyužívala.

„Tým kriminalistů na případu intenzivně pracuje, vyhodnocuje dosavadní informace a poznatky, bylo stanoveno několik vyšetřovacích verzí,“ informoval dnes odpoledne olomoucký policejní mluvčí Libor Hejtman. 

Olomoučtí kriminalisté už mají k dispozici výsledky soudní pitvy, které potvrdily, že šestadvacetiletý muž z Litovelska utrpěl zranění neslučitelná se životem a zemřel násilnou smrtí. „Z taktických důvodů nelze sdělit nyní nic konkrétního, neboť jakékoliv podrobnější informace by mohly narušit průběh vyšetřování a zkomplikovat tak dopadení pachatele,“ dodal mluvčí.

Policie však obrací na veřejnost, která by mohla objasnit smrt mladého muže. „Pokud někdo má jakékoliv informace, které by mohly policistům pomoci s vyřešením tohoto závažného zločinu, kontaktujte, prosím, policisty prostřednictvím linky 158, případně se obraťte se svými poznatky na nejbližší policejní služebnu,“ vyzval Hejtman. 

Pachateli v případě dopadení hrozí za trestný čin vraždy trest odnětí svobody od deseti do osmnácti let.