Vydíral a vyhrožoval smrtí své bývalé družce i společné dceři

JINDŘICHOHRADECKO/PRAHA – Dosti otřesný zážitek má za sebou žena z Jindřichohradecka, kterou vydíral a vyhrožoval jí i dceři smrtí její bývalý druh. Incident se udál na jednom z pražských hotelů. Případ řeší kriminalisté.

Poškozená, jenž bydlí v obci na Suchdolsku, se 10. května 2019 nacházela v jednom z hotelů v Praze 10, když jí její bývalý druh začal vyhrožovat smrtí. Tyto výhružky se navíc týkaly i jejich společné dcery. Tím však případ neskončil, protože muž se na hotel vrátil i 11. května 2019 a v konání pokračoval.

„V ranních hodinách měl podezřelý muž na pokoji ve stejném hotelu v Praze 10 pod pohrůžkou zabití, donutit poškozenou na papír napsat a podepsat text, který jí měl osobně diktovat, a to ve smyslu, že se poškozená vzdává alimentů na dceru a odteď si bude veškeré náklady na dceru hradit sama,“ upřesnila policejní mluvčí Hana Millerová. Ta samozřejmě z obavy o její i dceřin život tak učinila.

„Jindřichohradečtí kriminalisté po zadokumentování případ postoupili dle místní a věcné příslušnosti svým kolegům na kriminální policii Praha 4 k dalšímu trestnímu řízení,“ dodala k případu policejní mluvčí.