Dva mladí lupiči spojili své síly a užívali si žně ve Zlíně. V pondělí ale spadla klec

ZLÍN – Ačkoliv je jim teprve čtyřiadvacet a osmadvacet let, jsou už ve svém oboru protřelými profíky. Samostatně se na území krajského města dopustili několika krádeží, v květnu se ale rozhodli spojit síly a troufnout si na větší „fušky“. Nenasytnost je ale bude nejspíš stát svobodu.

Spolupráci se rozhodli vyladit začátkem května. „Společnými silami se oba muži vloupali nejprve do objektu firmy ve Zlíně, kde vypáčili vstupní dveře i dveře od kanceláře, odkud odcizili skořepinové helmy, nové pracovní i společenské oděvy a plechovou příruční pokladnu s finanční hotovostí dvaadvacet tisíc korun,“ upřesnila policejní tisková mluvčí Monika Kozumplíková.

V pondělí dopoledne si vyhlídli garáž, u níž páčidlem vytrhli krycí lištu i zámek vrat a chystali se ukrást motocykl. Bezprostředně po vloupání si na ně došlápli policisté z prvosledové hlídky, kteří je na místě zadrželi, a na návrh kriminalistů putoval mladší z nich přímo do vazební věznice.

Právě čtyřiadvacetiletý mladík má na kontě podstatně více vroubků. Za pouhé tři roky své „kariéry“ byl šestkrát podmínečně trestaný a mimo prohřešky, které se svým kolegou spáchal společně, mu policisté připsali i vloupání do rodinného domu ve Zlíně, kterého se dopustil koncem loňského roku, a do stavební unimobuňky v březnu. V dubnu po rozbití okénka zaparkovaného auta odcizil peněženku se sedmi tisíci korunami a platebními kartami. Policie nevylučuje, že by stíhání obou pachatelů mohlo být ještě rozšířeno o další skutky.