Připravte se na dopravní komplikace v Humpolci, začala rekonstrukce křižovatky v Pražské ulici

HUMPOLEC – V tomto týdne odstartovaly rozsáhlé opravy křižovatky v humpolecké ulici Pražská. Stavbaři nejprve uzavřeli silnici od Penny Marketu k hrázi rybníku Cihelna. Situaci ale komplikují práce na kruhovém objezdu na Pelhřimov v režii jiné stavební firmy, proto zůstává ještě průjezdná silnice od ICOMu na Želiv a silnice v ulici Zahradní ve směru na Jiřice.

Tento stav by měl platit nejpozději do 2. června, nejpozději od 3. června je v plánu úplná uzavírka křižovatky v Pražské ulici.
„Pokud se ovšem podaří práce na kruhovém objezdu na Pelhřimov dokončit dříve, budou dříve zahájeny také práce a s nimi spojená uzavírka v ulici Zahradní a na silnici na Želiv,“ informoval stavbyvedoucí firmy, která má na starosti opravy křižovatky v Pražské ulici.

K Penny Marketu autem se dostanete provizorním vjezdem ze silnice od ICOMu. Obyvatelé domů v uzavřené lokalitě mají možnost parkovat svá auta právě u Penny Marketu. Komunální odpad se bude vyvážet v obvyklých termínech. „Stavební firma naplněné popelnice přenese od domů na místo, kde Technické služby nádoby vyprázdní, a následně je prázdné zase přenese zpět před domy. Je ale vhodné, aby obyvatelé popelnice přistavili před svůj dům už v odpoledních nebo večerních hodinách den před termínem svozu,“ tlumočí domluvený postup mluvčí města Humpolec Aneta Slavíková.

Rekonstrukce křižovatky v Pražské ulici spolu s uzavírkou pro dopravu má trvat do letošního 31. října.