Nemáte hotovost na pokutu? V jihočeské metropoli už není třeba

ČESKÉ BUDĚJOVICE – V dnešní době je zcela běžné, že velmi často nákupy platíme kartou. Velká část lidí totiž již u sebe čím dál méně nosí hotovost. Stává se i vám, že u sebe nemáte dostatek financí na zaplacení například pokuty strážníkům? V krajské metropoli se hříšníkům snaží vyjít vstříc. Zajímá vás jak?

Podle informací Městské policie v Českých Budějovicích bylo do nedávna možné na přestupkovém oddělení zaplatit pokutu pouze v hotovosti. „V případě potřeby zaplacení nastal ale problém. Když přestupce u sebe neměl potřebnou hotovost, tak si od strážníků u přepážky odnesl příkazový blok na pokutu na místě nezaplacenou a složenku. Pokutu pak bylo možné uhradit do 15 dní hned několika způsoby,“ konstatuje strážník přestupkového oddělení.

Tomu je teď ale konec. Pro hříšníky je tu možnost zaplatit vše bezhotovostně. „Dva nové platební terminály umožní bezhotovostní platbu,“ uvádí tisková zpráva. Prostřednictvím platební karty, nebo pomocí chytrých hodinek či telefonu tak lze od nynějška uhradit pokutu i tímto způsobem.