Hoslovická traktoriáda láká na tovární i doma vyrobené stroje

STRAKONICKO – V případě, že jsou vaší vášní traktory a traktůrky všeho druhu, neměli byste si nechat ujít již osmnáctý ročník Hoslovické traktoriády. Můžete se těšit na stroje tovární i doma vyrobené a chybět nebude ani spanilá jízda.

Traktoriáda vypukne již zítra 1. června v Hoslovicích, začátek akce je naplánován na 11. hodinu a registrace závodníků bude probíhat už od 10:00 hodin. Start i cíl je stanoven v areálu farmy Hoslovice za vsí. „Do navigace si napište Hoslovice 53,“ upřesňují organizátoři.

Ti také dodávají: „Přihlásit se lze do kategorií stroje tovární, stroje doma vyrobené, děti řídí stroj tovární, děti řídí stroj doma vyrobený, děti v ´traktůrku, odrážedle a já nevím v čem ještě´ pohybující se vlastní silou a prckové vodící traktůrek.“

Startovné v závodu činí podle slov organizátorů 100 korun na závodníka na motorovém čemkoli a 50 korun na závodníka na nemotorovém čemkoli. Za prcky vodící traktůrky rukou pak zaplatíte 20 korun. Disciplíny jsou jasně dané, závodníky čeká slalom, voda, těžký tah, couvání a tak podobně.

„Po jedenácté hodině vyrazíme na spanilou jízdu obcí a pak už se vrhneme na soutěže. Přijeďte za každého počasí, když bude pršet, tak alespoň bude víc bláta. Disciplíny budou na zpevněném povrchu i v blátě, každý si bude moci vybrat,“ lákají organizátoři.