Blanenská policie žádá o pomoc svědky smrtelné nehody motorkáře

BLANSKO – Ve čtvrtek 30. května v 16 hodin došlo na silnici 378 ve směru jízdy z Kotvrdovic do Lipovce k vážné dopravní nehodě. Střetla se Škoda Octavia s motocyklem Kawasaki, skončilo to smrtelným zraněním šestačtyřicetiletého motorkáře.

Motocyklista, který řídil motocykl tovární značky Kawasaki Wulkan 900, začal před pravotočivou zatáčkou předjíždět před ním jedoucí autobus. Při tomto manévru vyjela v protisměru bílá Octavia. Motocyklista na protijedoucí vozidlo reagoval intenzivním brzděním a dostal se do smyku, po kterém havaroval na silnici. Následně došlo ke střetu vozidla s motocyklem a motorkářem, který utrženým zraněním podlehl. Za tímto motorkářem jel další muž na motocyklu značky BMW R 1200 GS, který se střetu s motorkou nevyhnul a následně také havaroval. Pádem si způsobil lehká zranění. Také řidič vozidla a jeho spolujezdkyně si způsobili lehká zranění.

Policie žádá řidiče předjížděného autobusu nebo jeho pasažéry o pomoc při zjišťování okolností, týkajících se dopravní nehody. Stejně tak žádá případné jiné svědky, jejichž svědectví by přispělo k získání relevantních informací o této tragické události či nalezení tohoto autobusu. „Dodáváme, že uvedeným místem nevedou žádné linky autobusové přepravy osob.  Informace lze sdělit osobně na Dopravním inspektorátu v Blansku nebo telefonicky na čísle 974 631 262, popřípadě na bezplatnou linku 158. Děkujeme,“ dodala mluvčí blanenské policie Lenka Koryťáková.