VIDEO: Další tragická srážka s chodcem u Šebetova na Blanensku. Senior střet nepřežil

BLANSKO – Ve čtvrtek večer došlo na Blanensku k vážné dopravní nehodě, při které zemřel jednašedesátiletý chodec. Senior šel po silnici spolu s dalším mužem směrem do obce Šebetov.

Nedávno jsme psali o tragickém střetu auta s chodcem u Bořitova. Po krátké době se stala ve čtvrtek další podobná smrtelná nehoda. Dva muži šli potmě po silnici směrem do obce Šebetov. Ve stejném směru ale jelo i motorové vozidlo, které jednoho důchodce srazilo. Na místo okamžitě vyrazily všechny složky integrovaného systému, ale i přes poskytnutou první pomoc muž svým zraněním na místě podlehl. Druhý chodec vyvázl bez zranění. Řidička před jízdou nepožila alkohol ani drogy. Předmětem šetření bude i to, jakou roli u nehody sehrálo to, že chodci byli oblečeni do tmavého oblečení bez reflexních prvků. „K vážnějšímu omezení dopravy na málo frekventované komunikaci nedošlo, provoz byl veden kyvadlově. Přesnou příčinou vzniku dopravní nehody a míru zavinění jednotlivých účastníků bude předmětem šetření dopravních policistů,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.    

Chodci by měli myslet na své bezpečí, protože za snížené viditelnosti jsou hůře vidět. V letním období nosí více pestré oblečení, které je pro řidiče lépe viditelné, ale v zimních měsících často zapomínají na to, že jejich oblečení je většinou tmavé a při snížené viditelnosti splývají s pozadím. Chodci jsou nejzranitelnější, proto by měli více myslet na svoji bezpečnost a pořídit si reflexní doplňky, pásky na bundě, tašce a podobně, kterými na sebe při osvětlení upozorní a zvýší tak vlastní bezpečnost v silničním provozu.