Projížďka na elektrokole se stala seniorovi osudnou

TÁBORSKO – Současné vysoké teploty nahrávají venkovním aktivitám. Šestaosmdesátiletý senior využil letních teplot a vypravil se na svém elektrokole do přírody. Patrně však přecenil své síly a vyjížďka měla tragický závěr.

K události došlo včera 4. června 2019, krátce po půl osmé hodině večerní. „Policisté a zdravotní záchranáři vyjížděli k tragické havárii cyklisty. Její obětí se stal senior, který na svém elektrokole sjížděl po místní komunikaci ve směru od obce Dobřejice k Suchomelovu mlýnu na Malšicku,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Senior upadl z kola, přičemž dle prvotního šetření by příčinou mohla být zdravotní indispozice. „Přesnou příčinu potvrdí až nařízená zdravotní pitva,“ podotkl policejní mluvčí. Stal se tak již bohužel letošní devětadvacátou obětí dopravních událostí na jihočeských silnicích.

Šestaosmdesátiletý senior zemřel při projížďce na elektrokole (zdroj Policie ČR)

„Upozorňujeme tímto nejen cyklisty, aby zejména v nastávajícím letním období věnovali svému aktuálnímu zdravotnímu stavu odpovídající pozornost a reagovali včas na veškeré podněty, které by pro ně, jako pro účastníky dopravního provozu, mohly mít takovéto fatální následky,“ apeluje Doubek.