Varujeme seniorky, nenaleťte falešnému vnukovi!

BŘECLAV –  Je to smyšlená legenda, která se však stále opakuje. Zejména ženám seniorkám zavolá někdo, kdo prý vyřizuje od jejich vnuka, že nutně potřebuje peníze a prosí, aby mu je hodná babička poslala po volajícím muži. V poslední době se opět množí další případy seniorů oslovených podvodníkem. Policisté je zaznamenali především v Břeclavi.

Během tohoto týdne přijali policisté v Břeclavi několik oznámení od starších lidí, kteří byli osloveni neznámým mužem. Ten se v telefonu vydával za jejich vnuka. Požadoval zapůjčení financí, pro které chtěl poslat svého kamaráda. A přesto jedna sedmaosmdesátiletá žena znovu na podvodné jednání naletěla. Vydala 15 tisíc neznámému muži, který jí slíbil, že obnos předá vnukovi. Seniorka nakonec zjistila, že se jednalo o lest, a vnuk žádné peníze neobdržel.

„Chceme touto cestou varovat, aby lidé byli obezřetní a v žádném případě nepředávali finance cizím osobám. Pokud se s obdobným jednáním setkáte, informujte Policii České republiky,“ varovala mluvčí policie Kamila Haraštová.