Zakleté úterý? Hasiči se skoro nezastavili, vyjížděli k deseti dopravním nehodám

BRNO – V úterý vyslali jihomoravští hasiči jednotky k nadprůměrnému počtu dopravních nehod. Nejčastěji zasahovali na Brněnsku. Celkem evidují 12 zraněných osob. Do 18. hodiny vyslalo operační středisko k dopravním nehodám jednotky hned v deseti případech. Čtyři případy se staly na okrese Brno-venkov, tři v Brně-městě, dvě události na Vyškovsku a u jednoho případu zasahovaly jednotky na Hodonínsku.

Nejzávažnější byla zřejmě nehoda v Brně-Ivanovicích na Hradecké ulici směrem do centra Brna, kde před druhou hodinou odpoledne havaroval osobní vůz Mitsubishi a zůstal po nehodě ležet na boku. „Z doposud nezjištěných příčin řidička nejprve vyjela mimo silnici do příkopu a pak narazila do mostu,“ sdělil policejní mluvčí Bohumil Malášek. Sedmasedmdesátiletá řidička zůstala zaklíněná v autě, její vnučka se zranila lehce a byla při příjezdu jednotek mimo vozidlo. Hasiči po stabilizaci vozidla vyprostili zraněnou řidičku. Prostor zajistili proti požáru a po zdokumentování nehody vozidlo převrátili na kola a silnici uklidili.

Zraněnou starší ženu záchranáři převezli na urgentní příjem do nemocnice v brněnských Bohunicích. „V autě zůstala zaklíněná. Utrpěla středně těžké až těžké poranění,“ informovala mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Kolem čtvrt na čtyři bylo místo průjezdné jedním pruhem. „Vytvořila se kolona asi pětadvaceti aut,“ doplnil Malášek.