Na jihu Čech se uskuteční netradiční závody na SUP

ČESKOBUDĚJOVICKO – Netradiční sportovní zážitek čeká Jihočechy již tento víkend. Uskuteční se zde závody na paddleboardech. Jedná se o první ročník, který má za úkol zpopularizovat toto nové sportovní odvětví. A že nevíte, co je SUP? Je to zkratka pro Stand up paddleboard.

Závody vypuknou v sobotu 22. června 2019 v 11:00 hodin. Projíždět se bude jeden z nejkrásnějších vodáckých úseků řeky Vltavy mezi Zlatou Korunou a Boršovem nad Vltavou o délce 21 kilometrů. Startovné činí 200 korun.

„Na jezu v Březí se na pravém břehu přenáší SUP, dále se jede k železničnímu mostu, pilíř železničního mostu se objede zprava a proti proudu řeky se dojede do přístaviště půjčovny lodí na pravém břehu řeky,“ uvádí organizátoři.

Prezentace je možná do 10:30 hodin včetně zaplacení startovného, od 10:40 čeká závodníky meeting a v 11:00 hodin hromadný start na pravém břehu řeky v kempu ve Zlaté Koruně. Základní rozdělení kategorií je na muže a ženy a další dělení v základních kategoriích dle libovolných paddleboardů na ELITE (maximální délka 14´00´´ pevné, šířka neomezena), SPORT (maximální délka 14´00´´ pouze nafukovací, šířka neomezena), HOBBY (délka pod 12´0´´ pevné i nafukovací, šířka neomezena).

Více informací vám podá starosta obce Boršov nad Vltavou na těchto kontaktech: starosta@borsovnvlt.cz, mobil: 734385498.