Motorkář nezvládl zatáčku a srazil se s autem

RYCHNOVSKO – Nevyplatí se podceňovat minimální noční provoz mezi obcemi. Řidič motorky najel rychle do zatáčky a dostal se do protisměru, kudy zrovna projížděl osobní vůz. Zavinil snad nehodu alkohol? Rychnovská policie dále vyšetřuje.

Pozdě v noci jel šestatřicetiletý motorkář od obce Skořenice směrem na Přestavlky. Do zatáčky si nepřibrzdil, naopak do ní vjel plnou rychlostí a nezvládl řízení. Ocitl se v protisměru a čelně se srazil s protijedoucím autem, které řídil jeho vrstevník. Tato chyba se stala motorkáři osudnou – na místě podlehl těžkým zraněním a zemřel. Nikdo další zraněn nebyl. „U řidiče vozidla policisté provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. U motorkáře byla nařízena pitva,“ uvádí policejní mluvčí Iva Kormošová.

Přesná příčina nehody je předmětem dalšího vyšetřování. Škoda na majetku byla zatím odhadnuta zhruba na 80 tisíc korun. Příliš vysoká rychlost a nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky bývají nejčastějšími příčinami dopravních nehod právě na silnicích II. a III. třídy.