První víkend Slováckého léta omezí dopravu ve městě

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Dvanáctý ročník sportovně-kulturního festivalu Slovácké léto vypukne v Uherském Hradišti již 28. června a potrvá do 7. července. Dětský program a plánované závody si vyžádají dopravní omezení. Pokud se během úvodního víkendu plánujete vydat do města, musíte počítat s menšími komplikacemi.

První dva dny bude Masarykovo náměstí patřit dětem. Kromě dalších aktivit se na něm uskuteční dětský běh a cyklistický závod, proto bude náměstí od sobotní dvanácté hodiny uzavřeno pro veškerá motorová vozidla s výjimkou zásobování. Omezení potrvá celý následující den.

V neděli se uskuteční také Běh Slováckého léta. Od páté hodiny odpoledne do osmé večer tak může dojít k omezení na místních pozemních komunikacích a cyklostezkách, konkrétně na ulici Jindřicha Průchy, Jana Lucemburského, Moravním náměstí, Moravním nábřeží, Staré Tenici, cyklostezce u Moravy a na ulicích Zahrádky, Štěpnická, Husova, Na Stavidle, Na Splávku a Protzkarova. Provoz autobusové dopravy bude zachován. Dopravu bude regulovat městská policie a pořadatelská služba.